Schandaal bij grote Italiaanse voetbalclub: Werkneemster ontslagen na verspreiding van door voetballer gestolen seksfilmpje

Sport
vrijdag, 15 maart 2024 om 6:15
anp 486300092
Een dertigjarige vrouw die al 10 jaar werkte bij de Italiaanse voetbalclub AS Roma is op staande voet ontslagen, omdat een seksvideo van haar en haar man werd gestolen en als een lopend vuurtje door de selecties en het bestuur van de betaaldvoetbalorganisatie ging.
De pikante video werd op slinkse wijze ontvreemd en verspreid door een speler uit de belangrijkste jeugdselectie (U19) van AS Roma, schrijft de Italiaanse krant Il Fatto. Hij kreeg haar telefoon te pakken door te liegen dat hij zijn zaakwaarnemer wilde bellen, keek in haar foto- en videogalerij en stuurde de compromitterende privévideo naar zichzelf door, en daarna naar vrienden binnen de club.
De vrouw kreeg niet veel later haar ontslagbrief in de brievenbus, waarin het bestuur aangaf dat zij haar werkzaamheden niet meer kan uitvoeren vanwege het feit dat een groot deel van de organisatie de seksvideo gezien heeft. Ze wordt verder met klem aangeraden om de afkoopsom te accepteren. Het slachtoffer heeft ondertussen een advocaat in de arm genomen en dreigt naar de rechter te gaan om het onrecht dat haar is aangedaan aan te kaarten.
Het meest opzienbarende is misschien nog wel dat de speler in kwestie, een kostbaar voetbaltalent uit de Romeinse jeugdselectie, helemaal geen straf heeft gekregen, niet eens een reprimande.