Wim Jonk en familie slachtoffer van FC Volendam-soap: “Mijn vrouw wordt zelfs uitgescholden bij de slager”

Sport
woensdag, 24 april 2024 om 10:05
anp 490494326
Ras-Volendammer Wim Jonk heeft veel last van zijn vechtscheiding met FC Volendam. Het is zelfs zo erg dat zijn familie in het dorp wordt uitgescholden. De voormalig topvoetballer vertrok in december als technisch directeur na een hoogoplopend conflict tussen de raad van commissarissen en de directie. Hij stond vorige maand nog in de rechtszaal tegenover zijn voormalige werkgever.
De trammelant begon al meer dan een jaar geleden en leidde ertoe dat voorzitter Jan Smit – zanger van krakers als 'Cupido' en 'Als de morgen is gekomen' – de laan uit werd gestuurd. De tweespalt binnen de club maakt veel los in het vissersdorp, en dat ondervindt Jonk en zijn familie aan den lijve, schrijft het AD.
Malloot scheldt Jonk z'n vrouw uit
“Want ik woon in het dorp”, vertelt hij bij Rondo. ”Mijn vrouw werd vorige week nog uitgescholden bij de slager door een of andere malloot. Het is triest en treurig dat het zo gebeurt.”
Jonk en trainer Matthias Kohler verklaarden zich op 1 december solidair met de ontslagen Jan Smit. 'Team Jonk' ondertekende een emotioneel statement getiteld 'Wij stappen op bij FC Volendam', en toen waren de poppen helemaal aan het dansen in Volendam.
Arbitragecommissie en kantonrechter
De club zag in die verklaring een verzoek om ontslag te nemen en draaide per direct de salariskraan dicht. De club eiste zelfs een schadevergoeding via de arbitragecommissie, omdat Jonk en Kohler zich niet aan de opzegtermijnen zouden hebben gehouden. Maar deze vordering werd vorige maand afgewezen en de club kreeg een veeg uit de pan van de kantonrechter: alle achterstallige salarissen moesten zo snel mogelijk worden uitbetaald aan de leden van 'Team Jonk'.
Schikking
Daarna zijn de partijen toch weer samen om de tafel gaan zitten en daar is nu een schikking uitgerold. “Dat ligt nu bij de advocaat en moet op papier worden gezet”, vertelt Jonk. ”Allemaal onnodig, in mijn optiek. We hadden veel eerder tot een oplossing kunnen komen. Maar dat wilden ze niet, we zijn voor de rechter gedaagd. Dat is voor niemand goed, alleen voor de advocaten, want dat kost tonnen.”