Harry en Meghan blijven dwarsliggen: ze kwamen niet naar het Verenigd Koninkrijk voor de mis ter ere van de overleden prins Andrew, maar gaan wel naar Nederland voor de Invictus Games. “Een duidelijk signaal: ze steken hun middelvinger op naar de Queen.”
Voor het Britse volk heeft het koppel allang afgedaan. Maar nu Harry niet eens iets op zijn sociale media schreef over zijn vorig jaar overleden opa is de hekel opnieuw opgelaaid. “Een teken van hun gebrek aan respect”, klinkt het.
“Een teken dat we niet goed genoeg worden beveiligd wanneer we naar Londen komen”, aldus Harry zelf over zijn afwezigheid in Londen. Aangezien Harry geen deel meer uitmaakt van de monarchie heeft hij geen recht meer op door de overheid betaalde beveiliging. “Onzin”, zo schreef de prins wederom boos aan de Britse regering. “Ik loop nog altijd exact evenveel gevaar als vroeger. Ik ga de veiligheid van mijn gezin niet op het spel zetten.”
Maar nu Harry en Meghan wel afreizen naar Nederland om de Invictus Games bij te wonen, zwelt de kritiek aan. Beveiligingsagent Ken Wharfe, jarenlang in dienst bij de Britse royals, zegt: “Waarom denkt Harry dat hij veiliger zal zijn in Nederland dan in Groot-Brittannië? Het tegendeel is waar. Als hij naar de herdenkingsdienst van Philip was gegaan, zou hij omringd zijn geweest door zijn vader en zijn broer: troonopvolgers die voorzien zijn van de zwaarste beveiliging. Ze zouden Harry’s veiligheid daarbij écht niet genegeerd hebben.”
“Ze zijn kwaad op de Queen, omdat ze niet hebben gekregen wat ze wilden: de kans om buiten de monarchie toch nog als royalty behandeld te worden”, aldus Ken Wharfe. “Hun gedrag is duidelijk een soort middelvinger naar de kroon.”
Ondertussen zijn Harry en Meghan nog lang niet zo succesvol als ze zouden willen. In een wanhoopspoging om een goede merknaam voor hun nog te beginnen imperium vast te leggen, vroeg Meghan patent aan op het woord Archetypen (dat verwijst naar de naam van hun zoon Archie). De Britse pers vond het komisch. “Meghan probeert een patent te nemen op een woord dat al 470 jaar deel uitmaakt van de Engelse taal. Ze wil anderen verbieden om het nog te gebruiken. Hoe haalt ze het in haar hoofd?” Ook zijn er al andere bedrijven die het woord gebruiken dus ze is zeker niet de eerste.
Bron(nen): HLN