Het is een droeve dag voor oprechte pasta-liefhebbers en bovengemiddeld geïnteresseerde in de Italiaans keuken. Beroemd televisiekok, auteur en restauranthouder Antonio Carluccio is op tachtigjarige leeftijd overleden. De kok zou een val in zijn huis niet overleefd hebben. De Brits-Italiaanse chefkok Antonio Carluccio was een van de meest vooraanstaande beschermers van de Italiaanse keuken. Hij hield erg van traditie en authenticiteit. zo was de chefkok niet te spreken over 'Spaghetti bolognese'. Een oneerbiedig pastagerecht, dat niet bestaat in de authentieke Italiaanse keuken en ook niet veel te maken heeft het originele gerecht. Het originele pastagerecht uit Bologna heet 'Tagliatelle al ragu'. Bij een vollere dikkere saus hoort een dikkere pastasoort dan spaghetti. Vandaar: tagliatelle en geen spaghetti. Ook was hij tegen het overdreven gebruik van kruiden in de pastsa . Carluccio gebruikte bijvoorkeur alleen peper en zout. Antonio Carluccio vond room in een carbonarasaus ook een zonde. In 1981 won Carluccio een kookwedstrijd van . Dat was het begin van zijn bekendheid. In datzelfde jaar nam hij samen met zijn echtgenote het in Covent Garden over. Dat veranderde in het succesvolste Italiaanse restaurant van Londen. In datzelfde restaurant heeft Jamie Oliver veel over koken geleerd. De wereldberoemde chef Jamie Oliver droeg Antonio Carluccio op handen. Maar Carluccio werd pas écht bekend door zijn BBC tlevisieprogramma , dat hij samen met Gennaro Contaldo presenteerde. Kook vanavond met eerbied en houd je aan de gouden regels van Carluccio: