Deze chefkok is niet de enige in zijn vak die doodmoe wordt van al die zogenaamde voedselallergieën. De mooiste gerechten vallen in duigen, omdat er gasten plots allergisch zijn geworden voor melk, noten,
gluten of wat dan ook. Patrick Friesen, chefkok van het Australische restaurant Queen Chow, legt pijnlijk bloot dat veel mensen niet echt allergisch zijn. Hij plaatste op Instagram een bericht met kassabonnen vol conflicterende dieetrestricties. "Een
allergie voor schaaldieren, maar wel dol op oestersaus. Glutenvrij, maar wel graag gluten zolang ze niet in brood zitten. Pescotariërs, die wel kip
eten," schrijft hij bij zijn foto. Zijn advies: "Bedenk wat je wil en laat het de kok weten. Je maakt het erg lastig voor mensen die echt een allergie hebben om uit eten te gaan." Mensen met echte allergieën klagen dat ze niet serieus worden genomen in restaurants. Koks stoppen soms toch gluten of melkproducten in hun gerechten, omdat gasten er meestal toch niets van merken.