Genoeg goedkopere alternatieven voor superfoods

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
donderdag, 24 juli 2014 om 17:01
welingelichtekringen header 1

Gek genoeg blijven superfoods populair, terwijl wetenschappelijk bewijs voor het nut ervan ontbreekt. Hieronder enkele superfoods waarvoor genoeg goedkopere alternatieven beschikbaar zijn. 1. Acaibessen Van deze hippe bes zou je spontaan afvallen. Dat is niet zo. De acaibes bevat zo blijkt uit verschillende onderzoeken net zo veel anti-oxidanten als bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of frambozen. Ook de gojibes, een andere superbes, kan net zo goed vervangen worden door andere vruchten. 2. Tarwegras Een groene smoothie is pas echt superhealthy met tarwegras erin, menen foodies. Tarwegras is zeker een bron van vitaminen en mineralen, maar niet meer dan veel andere soorten groenten. Eet je kool of spinazie in plaats van tarwegras, dan leef je net zo gezond. 3. Chiazaadjes Chiazaadjes zijn kleine eetbare zaadjes met weinig smaak. Daarom is het heel makkelijk om er een handje van door je eten te mengen. Een eetlepel van de zaadjes voorziet in 5 gram vezels en 3 gram eiwitten. Dat is goed natuurlijk. Alleen krijgen we over het algemeen genoeg vezels en eiwitten binnen door volkoren producten, vlees en eieren. 4. Quinoa Quinoa is ook een zaad en al een paar jaar superfood numero uno. Hiervoor geldt weer: prima bron van eiwitten en vezels, maar als je gezond eet, heb je het nergens voor nodig. 5. Lijnzaad Lijnzaad is wederom een bron van nuttige voedingsstoffen zoals vezels en bijvoorbeeld omega 3. Het heeft weinig smaak en kan zo gemakkelijk worden toegevoegd aan allerlei gerechten. Maar om het goed te kunnen verteren, moet het wel eerst gemalen worden. 6. Tarwekiemen Tarwekiemen zijn de kernen van tarwekorrels. Ze zijn ook weer enorm vezel- en vitaminerijk. Makkelijk om tekorten aan te vullen, maar in principe zou je ze niet nodig moeten hebben. 7. Spirulina Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg. Het wordt meestal in pil- of poedervorm gebruikt. In het gezonde goedje zitten ijzer, betacaroteen en eiwitten. Maar zoals veel mensen wel weten zitten in vlees, spinazie, wortels en andere groenten genoeg van deze stoffen.

Bron(nen): Huffington Post