Soms krijg je na het eten knallende hoofdpijn zonder dat daar ogenschijnlijk reden voor is. Veel mensen hebben er weleens last van. Dit zijn mogelijk de oorzaken: Heb je het grande dessert gekozen? Dan kan het daar aan liggen. De berg suiker zorgt voor een snelle piek van je bloedsuikerspiegel, die daarna weer fors daalt. Dat kan leiden tot lichtheid in je hoofd, misselijkheid en hoofdpijn. Mensen die veel zout eten, meer dan 8.000 mg natrium per dag, hebben een derde vaker hoofdpijn dan wie de helft minder zout eet. Overmatig zoutgebruik zet je bloedvaten uit en kan zo zorgen voor hoofdpijn. Het zit in oude kaas, luxe worst en rode wijn. Tyramine is een aminozuur dat er om bekend staat dat het migraine kan veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Ook nitraten en sulfieten kunnen hoofdpijn veroorzaken. Deze stoffen vind je bijvoorbeeld in alcohol, soep uit blik en sojasaus. Je kunt licht allergisch zijn voor bepaalde stoffen of producten. Onderzoek wees bijvoorbeeld uit dat een gluten- of zuivelintolerantie hoofdpijn kan veroorzaken.
Bron(nen): HLN