De diëtist van Cleveland Healt kiest vijf soorten fruit die een goede smaak combineren met voedingswaarde en betaalbaarheid.
Wat kunnen bosbessen voor je doen?
Frambozen zitten vol met antioxidanten en voedingsstoffen, polyfenolen genaamd, die oxidatieve schade verminderen. Ze bevatten veel vezels om te helpen bij de spijsvertering, controle van de suikerspiegel en gewichtsverlies.
Frambozen zijn ook geweldige bronnen van:
Op de een of andere manier slagen frambozen er ook in om zoet te smaken, ondanks dat ze weinig suiker bevatten.
"Het is een van de fruitsoorten met het laagste suikergehalte en de meeste vezels. Dat is een geweldige combinatie om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en je langer een vol gevoel te geven.”
Bramen hebben veel van dezelfde eigenschappen gemeen als bosbessen en frambozen - antioxidanten, vitamine C, mangaan, enz.
Wil je op een gemakkelijke manier alle vitamine C binnenkrijgen die je nodig hebt?
Eén sinaasappel is voldoende om aan uw aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C te voldoen, een essentiële voedingsstof:
Ook is het eten van een sinaasappel beter dan het drinken ervan. Sap mist de vezels die in de hele vrucht zitten.
Onderzoekers ontdekten dat mensen die elke dag een appel eten, minder medicijnen gebruiken .
Appels zijn ook in verband gebracht met een verbeterde gezondheid van het hart, minder astmasymptomen en een vermindering van het risico op kanker. Veel van de positieve eigenschappen van appels komen voort uit het vezelgehalte van de vrucht.
Bron(nen): Cleveland Health