Software die de
emoties leest van de gebruiker. De computers van de toekomst zullen aanvoelen of je blij of boos bent en zich daaraan aanpassen. Goed nieuws?
De software, die ontwikkeld is door onderzoekers van de Binghamton University in New York, gebruikt foto’s van verschillende camera’s om een 3D beeld te maken van het gezicht van de computergebruiker. Van dit 3D beeld worden een aantal kenmerken gebruikt om te bepalen of de gebruiker boos, bang, blij, verdrietig, verrast is of juist vol walging zit.
De software bevindt zich nog in het begin van zijn ontwikkeling. Behalve deze 6 emoties zijn er natuurlijk nog veel meer gevoelens die de gebruiker kan uitstralen. Daarom hopen de onderzoekers de emoties zo snel mogelijk uit te breiden.
Deze software zou gebruikt kunnen worden bij het beoordelen van de tevredenheid over een product. De emotie van de klant is immers het eerlijkst. Daarnaast zou je de software ook kunnen gebruiken als leugendetector of om autistische kinderen te leren hoe ze emoties moeten lezen.