Er zit nogal wat verschil in het aantal kilogram CO2 dat vrijkomt bij de productie van rundvlees vergeleken met kip, noten of een vegaburger. Lector energietransitie Martien Visser van de Hanzehogeschool Groningen doet op X uit de doeken hoe de boeren en scheten van herkauwers het broeikaseffect aanjagen.
“Om het klimaat te sparen kunt u desgewenst minder vlees eten, minder vaak, en/of kiezen voor varken of gevogelte. Herkauwers (rund, schaap, geit) stoten methaan uit (vooral boertjes) en veroorzaken daardoor relatief veel broeikasgas”, schrijft Visser.
Op X deelt hij zijn 'grafiek van de dag' gemaakt door Milieu Centraal.
Om het klimaat te sparen kunt u desgewenst minder vlees eten, minder vaak, en/of kiezen voor varken of gevogelte.
— Martien Visser (@BM_Visser) November 4, 2023
Herkauwers (rund, schaap, geit) stoten methaan uit (vooral boertjes) en veroorzaken daardoor relatief veel broeikasgas. #grafiekvandedag
bron: @milieucentraal pic.twitter.com/f8vL4T4gWB
Bron(nen): X