1. Lid van de Zwitserse garde. De Zwitserse garde bewaakt al sinds de zestiende eeuw het Vaticaan. 2. Gondelier in Venetië. Gondeliers varen toeristen rond in de typisch Venetiaanse bootjes. 3. Kaasfluisteraar. Dat is iemand die de kwaliteit van de Parmigiano-Reggiano test door er op te tikken om te horen of de kaas goed klinkt. 4. Balsamicoproever. De balsamico uit Modena kan honderden euro's per flesje kosten en moet aan strenge eisen voldoen. De proever test de smaak. 5. Romeinse centurion. Deze meneer brengt toeristen die het Colosseum bezoeken in de juiste stemming. 6. Olijfolie-agent. De agent houdt in de gaten dat alleen olijfolie gemaakt van Italiaanse olijven, de naam Italiaanse extra vergine olijfolie draagt. 7. Schrijver van DOCG-recepten. DOCG wijnen en voedingsmiddelen zijn van hoge kwaliteit. Om het certificaat te krijgen moeten de producten aan strenge eisen voldoen op het gebied van ingrediënten en productieprocessen. 8. Vertaler Latijn. Het gebeurt overal op de wereld, maar alleen de beste vertalers mogen Latijnse teksten in het Vaticaan vertalen. 9. Openbaar aanklager van de maffia. Het is levensgevaarlijk werk, maar de Italianen bewonderen het zeer. 10. Vlaggenzwaaier in Renaissance-stijl. Vlaggenzwaaiers worden in Italië ook wel Sbandieratori genoemd.