10 broodjes aap over koken

Samenleving
donderdag, 17 mei 2018 om 6:32
16050597 l

Er wordt over koken veel onzin beweerd, vindt Onno Kleyn die vandaag voor De Volkskrant de 1000e aflevering van de Volkskeuken maakt. Hij weerspreekt vanwege het jubileum 10 broodjes aap: Gelatine uitknijpen: is onmogelijk, laat maar achterwege Meteen zout toevoegen aan te koken gedroogde peulvruchten: geen enkel probleem Groene bladgroenten als spinazie twee keer verhitten: geen punt Vlees moet je dichtschroeien om de sappen te bewaren: klinkklare onzin, vlees gaat niet dicht Vlees niet vooraf zouten, anders trekt al het sap eruit: onzin Niet in vlees prikken tijdens de bereiding: nonsens Op het bot/de graat braden om meer smaak te behouden: bot/graat geeft geen smaak af, laat maar zitten Olie op pastawater doen/pasta koud afspoelen: relikwie uit tijden van rottige pasta van zacht meel snufje zout doen bij te kloppen eiwit: heeft geen zin alcohol verdampt bij het koken: ja, maar veel en veel langzamer dan je denkt. Kaasfondue voor kinderen is alsof ze wijn drinken.

Bron(nen): De Volkskrant