Wat staat er komend jaar op het menu van foodies? Enkele internationale chefkoks noemen een aantal eettrends voor 2015. Het moet vooral allemaal nog gezonder: kokoswater maakt plaats voor esdoornwater en we gaan rijst maken van bloemkool. Zelfs yoghurt en ijs worden verkocht met groentesmaak. Ook gaan we meer insecten eten in 2015 en wordt quinoa ingeruild voor teff, een glutenvrije Ethiopische graansoort, en het Zuid-Amerikaanse kaniwa. Dineren doen we vooral informeel. Gerechten worden gedeeld en iedereen proeft overal wat van. De Scandinavische keuken is populair en onbekendere Aziatische keukens, zoals de Maleisische, zijn in opkomst. Andere groenten die veel gegeten worden dit jaar zijn knolselderij, pastinaak en koolraap. Ze worden gebruikt als vervangers van bijvoorbeeld aardappelen. Ook gaan we genieten van gefermenteerde groenten, zoals zeewier en het Koreaanse gerecht kimchi. Eten we dan alleen nog groente? Nee, vlees blijft ook op het menu staan, maar dat moet dan wel uit Italië komen: pancetta, guanciale en nduja zijn hip dit jaar.
Bron(nen): Daily Mail