Familie Faber: slechtste scenario uitgekomen

Samenleving
door anp
donderdag, 12 oktober 2017 om 18:25
familie faber slechtste scenario uitgekomen1507826166
Het slechtste scenario is vandaag uitgekomen. Dat zei Hans Faber donderdag in reactie op de vondst van het lichaam van Anne Faber. Hans Faber is de woordvoerder van de familie. Volgens hem zijn er veel vragen bij de familie, zoals waarom P. ,,vrij rondliep''. Het lichaam van Anne is weggehaald uit het Horsterwold in Zeewolde. Het stoffelijk overschot gaat naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) in Den Haag voor onderzoek. Er komt een onderzoek naar de situatie in de kliniek in Den Dolder waar Michael P. zat. Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gevraagd om het onderzoek te doen. Er zijn veel vragen gerezen over de bewegingsruimte van de verdachte en over de situatie in de kliniek waar hij verbleef. ,,Dit is een vreselijk bericht en ik leef intens mee met de familie van Anne, haar vrienden en iedereen die dichtbij haar stond'', aldus Blok. Hij zegt dat het incident hemzelf en ,,iedereen in Nederland ernstig heeft geschokt.''
Nu het lichaam niet meer op de vindplaats is, betekent dat volgens de politie nog niet dat die locatie wordt vrijgegeven. Er wordt verder sporenonderzoek verricht. Op basis van onder meer feiten, tips en camerabeelden hoopt de politie erachter te komen wat er precies is gebeurd.
De afgelopen dagen zijn er veel mediaberichten verschenen over de situatie in de kliniek Altrecht Aventurijn. Zo zouden patiënten er gemakkelijk aan drugs kunnen komen. De Telegraaf meldde donderdag dat P. (27) in de kliniek zelfs een relatie had met een begeleidster en dat dit mogelijk een rol heeft gespeeld bij de vrijheden die P. kreeg.
Celstraf
De man werd in 2012 door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van elf jaar. Hij had in 2010 in Nijkerk twee meisjes van zestien en zeventien jaar op ,,nietsontziende wijze'' verkracht. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigde de meisjes met een nepwapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.
Omdat hij niet meewerkte aan onderzoek naar zijn geestesgesteldheid, kreeg hij geen tbs met dwangverpleging opgelegd.