Hoe weet je of je in het buitenland tijdens je vakantie in een ‘goed’ restaurant zit, zonder hulp van een gids. Een restaurant waar het eten goed, vers en gezond is. De Franse nieuwssite Rue89 komt met 5 tips: t Wees op je hoede bij:
- De gevel en zonwering moeten schoon zijn
- Terras- en tuinmeubilair: is het van plastic of imitatie rotan, dan is het zelden een goed restaurant
- Het restaurant moet vol zitten
- Zitten er veel autochtone klanten en lokale ouderen: een goed teken
- Weinig toeristen is nog beter
- Pluspunt: een open keuken
- Loop de deur uit als er over de prijzen nieuwe prijsstickers zijn geplakt
- De menu’s of dagschotels moeten zijn geschreven op een schoolbord.
- Vermijd restaurants met foto's van hun gerechten op hun menu
- Slecht voorteken: als het menu is vertaald in zes talen met de vlaggen van alle EU-landen
- Harde muziek
- Kunstbloemen
- Vieze wc's
- Een koelkast met fabrieksdesserts
- Als er na 2 of 3 minuten nog niemand op je af is gekomen om je te verwelkomen. Dan is de service is niet erg attent en het voedsel zal met dezelfde instelling zijn bereid
- De baas: wissel wat worden met de eigenaar. Je krijgt dan een idee of de man of vrouw bereid is goede service te geven
- Vers brood is een goede indicatie
- IJsbergsla is geen goed teken
- Kaas: een zeer goede indicator. Je kan met het blote oog zien of het fabriekskaas is of op de markt is gekocht
- Pepermolen: een belangrijke indicator. Een teken van goede smaak en aandacht van het restaurant
- Drank: staan er enorme glazen bier op de tafels, dan is het meestal een rip off toeristentent
Bron(nen): Rue89