Onder vrouwen is de Allerhande het best gelezen blad van Nederland en bij mannen is alleen de Kampioen populairder. De kersteditie is het meest gelezen nummer. Volgens de Albert Heijn eten zes miljoen mensen met
kerst een gerecht uit de Allerhande. Want zo rekent de grootgrutter voor: vier miljoen mensen lezen het kookmagazine, een kwart daarvan maakt ook daadwerkelijk een gerecht en mensen eten met kerst gemiddeld met zijn zessen. Bij het maken van de Allerhande wordt niets aan het toeval over gelaten, schrijft . 27 redacteuren, 16 freelancers en 30 fotografen zijn er mee bezig. Alle gerechten worden drie keer getest in de Allerhande-keuken. De ingrediënten moeten in 650 van de 850 Albert Heijns aanwezig zijn en in de 'lekker voor elke dag'-recepten mogen maximaal 10 ingrediënten zitten. Elke maand wordt onderzocht hoeveel klanten gerechten uit het blad hebben gemaakt. Dat bepaalt of een editie als succesvol wordt bestempeld. Alle gerechten moeten bovendien 'Beppie-proof' zijn. In de ontvangsthal staat een beeld van 'Beppie', een huisvrouw met een lange dichtgeknoopte jas en in beide handen boodschappentassen. Aan haar
voeten de tekst ‘Opdat wij nooit vergeten voor wie wij werken.’ Het gaat erom dat deze typische Albert Heijn-klant het lekker vindt, niet te ingewikkeld, maar ook niet te gewoontjes. De truc is vaak: van een Albert Heijn-product je eigen gerecht maken met een kleine ingreep. ‘Het onbekende normaal maken en het bekende bijzonder’, noemt de redactie dat, zoals twee soepen samengieten tot een tweekleurensoep en salade caprese bereiden met rozemarijn. Allerhande is bedacht door Gerrit Heijn, een van Alberts zoons. Die deed het idee op tijdens een reis in de VS begin jaren vijftig. De eerste Allerhande verscheen op groot krantenformaat in december 1954 en was een kerstnummer.