Een groeiende populatie en stijgende voedselprijzen zal de voedselconsumptie in de toekomst veranderen zeggen voedingsdeskundigen. Zo zal vlees bijvoorbeeld veel meer een luxeproduct worden en zullen andere 'vreemde' producten meer voorkomen in ons dagelijkse eetpatroon. Wat voedingsdeskundigen over twintig jaar op het menu zien staan: Insecten - De kleine beestjes zullen volgens deskundige Morgaine Gaye een hoofdbestanddeel worden van onze maaltijden. Insecten hebben een grote voedingswaarde. Hiernaast kosten ze veel minder om te fokken en consumeren ze minder dan bijvoorbeeld vee. In Afrika, Japan en Thailand zijn insecten al lange tijd populair.
Voedsel in combinatie met geluid - Bij de productie van voedsel zal veel meer rekening gehouden worden met geluid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat geluiden van invloed zijn op de smaak die we ervaren. Voedsel dat gegeten wordt met het geluid van de zee op de achtergrond smaakt bijvoorbeeld verser. Een chips fabrikant maakte al een verpakking die meer kraakte waardoor de chips verser leek. Vlees uit het laboratorium - Het eerste vlees wordt al kunstmatig in het laboratorium gekweekt. Dit kweken van vlees in plaats van het slachten van dieren zal gassen enorm kunnen verminderen en energie- en waterverbruik terug kunnen brengen. Zeewier - Zeewier wordt al lange tijd gegeten in Azië. De plant zal veel problemen van voedseltekorten kunnen oplossen. Zeewier groeit namelijk ontzettend snel en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om zout te vervangen in brood.