Alcaraz klopt in halve finales Beijing ook Medvedev in twee sets

Sport
door anp
dinsdag, 01 oktober 2024 om 10:53
anp011024146 1
BEIJING (ANP) - Carlos Alcaraz heeft in de halve finales van het tennistoernooi van Beijing ook overtuigend afgerekend met Daniil Medvedev. De Spaanse nummer 3 van de wereld bleef ook tegen de Russische mondiale nummer 5 zonder setverlies (7-5 6-3) en staat zo voor het eerst in de finale van de China Open. Daarin treft hij woensdag de Italiaan Jannik Sinner of de verrassend presterende Chinees Yunchaokete Bu.
Alcaraz en Medvedev gingen in Beijing aanvankelijk gelijk op, ook getuige de vier achtereenvolgende breaks halverwege de eerste set. De 21-jarige Spanjaard maakte uiteindelijk het verschil met een break in de elfde game. In de tweede set pakte Alcaraz in de vijfde game een break voorsprong. Op zijn vierde wedstrijdpunt maakte de Spanjaard het af.
Alcaraz was eerder in het toernooi in twee sets te sterk voor de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard, de Nederlander Tallon Griekspoor en de Rus Karen Chatsjanov. Alcaraz won sinds zijn verloren partij tegen Botic van de Zandschulp op de US Open acht duels op rij.