Amateur en Ajax-beul Jordi Paulina (19) maakt droomtransfer naar Borussia Dortmund

Sport
donderdag, 16 mei 2024 om 9:24
bijgewerkt om donderdag, 16 mei 2024 om 10:33
anp 489454614
Een verhaal uit een jongensboek ontvouwt zich voor Jordi Paulina van amateurclub USV Hercules uit Utrecht. De 19-jarige aanvallende middenvelder verscheen op de radar van Champions League-finalist Borussia Dortmund, waar hij nu een contract voor drie jaar heeft getekend.
Hij sluit vanaf 1 juli aan bij de O23-ploeg van de Duitse club, die op het derde profniveau zijn wedstrijden speelt. Het is de bedoeling dat Paulina hier gaat rijpen en zo snel mogelijk doorstoot naar de hoofdmacht.
Bekerheld
Paulina was dit seizoen goed voor 9 doelpunten in 26 wedstrijden in de Derde Divisie. De tiener is bezig aan zijn derde seizoen voor Hercules, dat een waanzinnig bekerseizoen kende en op 21 december 2023 voor de historische bekerstunt tegen Ajax zorgde. De geplaagde Amsterdamse club verloor in de tweede ronde van de Utrechtse club. Paulina speelde de hele wedstrijd en gaf een assist op bekerheld Tim Pieters.
Mislintat
Voormalig Ajax-td Sven Mislintat is sinds enkele weken actief als sportdirecteur van Borussia Dortmund. De samenstelling van het onder 23-team is niet zijn hoofdtaak, maar gezien zijn recente ervaringen in het Nederlandse voetbal en zijn verleden als scout zal hij vermoedelijk wel zijdelings betrokken zijn geweest bij de opvallende transfer, schrijft De Telegraaf.