Bol wil in Brussel Diamond League-seizoen in stijl afsluiten

Sport
door anp
donderdag, 12 september 2024 om 17:59
anp120924195 1
BRUSSEL (ANP/BELGA) - Atlete Femke Bol sluit haar seizoen zaterdagavond op de 400 meter horden af op de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De drievoudig medaillewinnares van de afgelopen Olympische Spelen is fit genoeg om te starten en kan voor de vierde keer op rij de Diamond League Final winnen.
"Ik voel me al beter en ik ben er klaar voor, anders zou ik hier niet zijn", vertelde de 24-jarige Bol tijdens een persmoment. Eerder moest ze ziek afzeggen voor de vorige Diamond League-wedstrijd in Zürich. "De Spelen hebben veel gevraagd van mijn lichaam."
Bol veroverde op de Spelen van Parijs goud (4x400 meter gemengd), zilver (4x400 meter) en brons (400 meter horden). Ze domineert dit seizoen opnieuw op de 400 meter horden in de Diamond League en won al 23 keer op rij.
"Ik ben erg enthousiast om mijn seizoen hier in Brussel af te sluiten. Dit is bijna een thuiswedstrijd voor mij. Ik herinner me nog dat ik vorig jaar na het WK in Boedapest erg moe was, maar de ambiance en het publiek hier in het stadion laten je dat vergeten. Zaterdag wil ik dus heel graag de kroon op het werk zetten en voor het vierde jaar op rij de finale winnen", besloot Bol.