Cristiano Ronaldo wenst 'vriend' Nadal veel plezier met pensioen

Sport
door anp
donderdag, 10 oktober 2024 om 12:07
anp101024137 1
RIYAD (ANP) - Cristiano Ronaldo heeft Rafael Nadal een prettig pensioen toegewenst. De 38-jarige tennislegende stopt na de Davis Cup Finals, in november in Málaga, met tennissen. Nadal is een groot fan van Real Madrid, waar Ronaldo jarenlang speelde. Daar ontmoetten de twee elkaar ook met regelmaat.
"Rafa, wat een ongelooflijke reis heb je achter de rug. Jouw toewijding, passie en ongelooflijke talent hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd", schreef Ronaldo op Instagram. "Het was een eer om getuige te zijn van je reis en je een vriend te mogen noemen. Gefeliciteerd met je geweldige carrière en geniet van je pensioen."
Ronaldo, 39 jaar oud, voetbalt nog steeds. Hij komt tegenwoordig uit voor het Saudische Al-Nassr.
'Legende'
Veel prominenten uit de sport- en tenniswereld maakten van de mogelijkheid gebruik om te reageren op het nieuws van het aanstaande afscheid, onder wie ook Roger Federer, jarenlang de grootste rivaal van Nadal. Velen noemen hem "een legende". De ATP, de internationale tennisbond, zegt sprakeloos te zijn. "Er zijn geen woorden voor hoe dit voelt. We hadden gewild dat deze dag nooit zou komen. Je hebt ons geweldige momenten en herinneringen bezorgd. Bedankt voor alles", schrijft de ATP. Wimbledon zegt een traan niet te kunnen onderdrukken.
Ook tennissers van Nederlandse bodem reageren op sociale media. Demi Schuurs plaatst een emoticon van een biddend handje, als teken van dankbaarheid. Schuurs ontmoette Nadal dit jaar nog op de Olympische Spelen in Parijs. Ze ontving een shirt van de 22-voudig grandslamkampioen.