De Kleijn toont vorm en wint opnieuw sprint in Ronde van Langkawi

Sport
door anp
donderdag, 03 oktober 2024 om 7:52
anp031024078 1
MALAKKA (ANP) - Arvid de Kleijn heeft zijn tweede ritzege op een rij geboekt in de Ronde van Langkawi, een rittenkoers voor de Pro Series in Maleisië. Aan het eind van de vijfde etappe was de Nederlander in dienst van het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team opnieuw de snelste in een massasprint.
Het eerste gedeelte van de rit, vanuit hoofdstad Kuala Lumpur, kreeg een opvallend verloop: de Britse klassementsleider Max Poole ging in de heuvels mee met een vroege vlucht, terwijl de koers door tropische regenbuien en ondergelopen straten vervolgens een tijd moest worden geneutraliseerd.
Na 167 kilometer en een vlakke finale werd er in aankomstplaats Malakka uiteindelijk toch in zonnig weer gesprint door een groot peloton. De Kleijn, eerder in de etappe gelost maar nadien teruggekeerd, haalde het in die sprint met kleine voorsprong op de Italiaan Matteo Malucelli. De Rus Gleb Syritsa werd derde.
Bonificatieseconden
Poole (Team dsm-firmenich PostNL), eerder deze week winnaar van de koninginnenetappe, veroverde bij zijn vlucht 9 bonificatieseconden, en heeft bovenaan het algemeen klassement nu 12 seconden voorsprong.
De achtdaagse Ronde van Langkawi duurt nog tot en met zondag.