Di María's droom aan duigen na ernstige bedreigingen: 'De volgende kogel was voor mijn dochter'

Sport
vrijdag, 02 augustus 2024 om 9:29
anp 503506997
Ángel Di María (36) wilde zielsgraag zijn indrukwekkende voetbalcarrière afsluiten bij zijn jeugdliefde Club Atlético Rosario Central in Argentinië, maar dat plan gaat niet door. De reden? Brute doodsbedreigingen aan zijn adres en die van zijn gezin hebben die droom verstoord.
Angstaanjagende boodschap
“Er werd recent een doos voor de winkel van mijn zus gegooid”, vertelde Di María aan het Argentijnse mediakanaal Rosario 3. “Daarin zat een varkenskop met een kogel in het voorhoofd. Er zat een brief bij waarin stond dat het volgende hoofd met een kogel die voor mijn dochter zou zijn als ik terug zou keren naar Rosario.”
Rivaliserende bendes
Rosario kampt met toenemend drugsgeweld, waarbij rivaliserende bendes niet terugdeinzen voor intimidatie van bekende persoonlijkheden. Di María is het meest recente slachtoffer van deze duistere praktijken. Herhaaldelijke doodsbedreigingen hebben hem doen besluiten om niet terug te keren naar zijn geboortestad. “Ze hebben mijn familie geraakt en dat kan ik niet accepteren”, aldus stervoetballer.
Goed gevulde prijzenkast
Di María begon zijn carrière bij Rosario Central en schitterde vervolgens bij grote clubs als Benfica, Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain, Juventus en opnieuw Benfica. Met 179 doelpunten en 267 assists in 768 clubwedstrijden, en 31 goals en 32 assists in 145 interlands voor Argentinië, heeft hij een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Hij sloot zijn interlandcarrière af met de wereldtitel in Qatar en winst in de laatste twee edities van de Copa América.
Hoewel hij meermaals publiekelijk aangaf graag zijn carrière bij Rosario Central te willen beëindigen, is deze droom nu aan diggelen. “Om de gemoedsrust en het geluk van mijn familie te waarborgen, kies ik er met spijt in het hart voor om niet terug te keren naar Rosario”, meldt Di María.
Messi
Di María is niet de enige ster uit Rosario. Lionel Messi begon zijn jeugdcarrière bij de lokale voetbalclub Newell’s Old Boys voordat hij op zijn dertiende naar FC Barcelona vertrok, schrijft het AD.