Djokovic klopt Musetti en treft Alcaraz in strijd om gouden plak

Sport
door anp
vrijdag, 02 augustus 2024 om 22:05
anp020824205 1
PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft ten koste van de Italiaan Lorenzo Musetti de finale bereikt van het olympisch tennistoernooi. De Serviër won met 6-4 6-2 en treft zondag in de eindstrijd Carlos Alcaraz.
De 37-jarige Djokovic, die 24 grandslamtitels achter zijn naam heeft staan, won in 2008 een bronzen medaille, zijn enige olympische plak tot nog toe. In Parijs gaat hij voor goud. Eerder in het toernooi was hij ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Rafael Nadal.
Djokovic en Alcaraz treffen elkaar zondag in de finale op Court Philippe Chatrier, hun tweede ontmoeting in amper een maand tijd. Op Wimbledon trok Alcaraz in juli aan het langste eind. De Spanjaard kan zijn derde grote titel in drie maanden pakken. Begin juni won hij in Parijs ook al Roland Garros. In zes onderlinge ontmoetingen wonnen beide spelers elk drie keer.
"Ik wil het goud, maar dit is al een enorm resultaat", zei Djokovic na afloop van zijn gewonnen partij tegen Musetti. Volgens hem is Alcaraz zondag in het voordeel. "Het zal de grootste uitdaging zijn om hier tegenover hem te staan. Hij versloeg me op Wimbledon, maar dit zijn andere omstandigheden en ik voel dat ik een betere speler ben dan op Wimbledon. Ik zal mijn beste tennis spelen. Ik heb niets te verliezen, dus ik ga er gewoon voor."