Griekspoor gooit eetpatroon en trainingsindeling om: Meer groente en vlees; brood en pasta taboe

Sport
zaterdag, 17 februari 2024 om 12:05
anp 491302974
Tallon Griekspoor (27) is aan een sterke reeks bezig, en wil zo snel mogelijk de top tien van de wereld binnenstormen. In aanloop naar de halve finale van het ABN Amro Open tegen wereldtopper Jannik Sinner vertelt de Nederlandse tennisser welke verbeteringen in eetpatroon, trainingsindeling en begeleiding hij de laatste tijd heeft doorgevoerd op weg naar de absolute top.
Voeding
De Amsterdammer let sinds december nog nauwkeuriger op zijn voeding. "Ik eet nu veel meer groente en vlees en ben gestopt met het eten van brood. Geen koolhydraten, geen pasta. Daarin heb ik veel dingen veranderd", zegt hij tegen de NOS.
Energie
"Het voelt goed. Ik heb nu mega-veel energie en slaap ongelooflijk goed. Ik heb nooit moeite gehad met slapen, maar ik was wel iemand die kon uitslapen. Nu heb ik energie in de ochtend, terwijl ik daarvoor in de ochtend nooit vooruit te branden was."
Nieuwe fysiotherapeut
De huidige nummer 29 van de wereld heeft sinds eind vorig jaar een nieuwe fysiotherapeut. De Zweedse Sebastian Pisano bracht de tennisser tot nieuwe inzichten. "We hebben veel dingen omgegooid en zijn zaken anders gaan doen. Ik sta daar vanaf het eerste moment achter", aldus Griekspoor.
Fysiek
Ook op fysiek gebied veranderde Griekspoor het een en ander. "Ik ben bijvoorbeeld niet meer een half uur aan het inspelen voor een wedstrijd, die inspanning bewaar ik allemaal voor vlak voor de wedstrijd. Ik ben alleen aan het losslaan", zei hij. "Ik heb daarnaast mijn manier van krachttraining aangepast."
Stappen zetten
Griekspoor nam na een jarenlange samenwerking afscheid van fysieke trainer Bas van Bentum, omdat hij aangaf niet meer zoveel te willen reizen. "De veranderingen waren zeker eng, maar ik denk dat wanneer je als sporter succesvol wilt worden, je jezelf bloot moet geven. Als je richting de top twintig of top tien wilt, dan moet je stappen zetten. Ik denk dat dit de juiste stappen zijn."