Sport
door anp
maandag, 30 september 2024 om 20:25
anp300924207 1
EINDHOVEN (ANP) - Helmond Sport heeft de uitwedstrijd tegen Jong PSV gewonnen. De club legde met drie doelpunten in het eerste kwartier van het duel de basis voor de zege (1-3). Helmond Sport is daardoor in punten gelijk gekomen met koploper Excelsior en FC Den Bosch.
Lennerd Daneels maakte de openingstreffer voor de bezoekers en vervolgens troffen ook Anthony van den Hurk en Jonas Scholz snel doel. Bij Jong PSV had de van Manchester City gehuurde aanvaller Joel Ndala een basisplaats. Hij werd in de rust gewisseld voor Marcus Younis, die in de 58e minuut scoorde (1-3).
Het duel werd in de slotfase even onderbroken nadat fans van Helmond Sport vuurwerk op het veld hadden gegooid. Trainer Kevin Hofland sprak de fans van de bezoekers toe, waarna het duel werd uitgespeeld.
Jong Ajax verloor het thuisduel met FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie (0-1). Devin Haen profiteerde vlak voor rust van slecht ingrijpen van verdediger Dies Janse en keeper Diant Ramaj. Benjamin Tahirovic en Kristian Hlynsson verschenen ook aan de aftrap voor de thuisploeg, waar de geblesseerde centrumspits Julian Rijkhoff ontbrak.
Jong Ajax kreeg vooral in de tweede helft veel kansen. Een doelpunt van Don-Angelo Konadu werd afgekeurd omdat de spits een overtreding zou hebben gemaakt. Jan Faberski raakte de paal en de ingevallen Sean Steur stuitte op doelman Liam Bossin. Jong Ajax eindigde het duel met tien man. Janse kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Jong Dordrecht is door de zege naar de zevende positie geklommen. Jong Ajax is de nummer 13 van de ranglijst.