Immers neemt met Van de Velde na 'emotionele achtbaan' afscheid

Sport
door anp
maandag, 05 augustus 2024 om 7:56
anp050824051 1
PARIJS (ANP) - Beachvolleyballer Matthew Immers neemt na een hectische periode samen met Steven van de Velde afscheid van Parijs. Er was voorafgaand aan de Spelen veel te doen om de deelname van Van de Velde en tijdens het toernooi werd hij continu uitgejoeld en uitgefloten.
"Het was een emotionele achtbaan, zo zie ik het. We zijn bij elkaar gebleven, hebben samen gehuild en gezegd: 'Oké, laten we gewoon van dit moment genieten'. En dat hebben we gedaan", zei Immers tegen de olympische persdienst na de nederlaag in de achtste finales.
"We hebben gevochten en van elk moment genoten, dus daar ben ik echt trots op. Het was het coolste stadion waar ik ooit heb gespeeld. Ik vind het jammer dat we ons beste niveau niet konden laten zien, maar van alles eromheen hebben we genoten. Na afloop zeiden we tegen elkaar: 'Kijk wat we samen hebben neergezet, hoe hard we hebben gevochten ondanks alle aandacht.'"
Verkrachting
De afgelopen week was er veel aandacht voor de wedstrijden van Immers en Van de Velde. Hun eerste wedstrijd werd breed uitgemeten in de internationale media. De rechtbank in Engeland veroordeelde Van de Velde in 2016 tot vier jaar cel voor seks met een 12-jarige. Door de leeftijd van het meisje gold het delict van Van de Velde in Groot-Brittannië als verkrachting, ongeacht of zij ermee had ingestemd of niet.
Immers hoopt ondanks de gebeurtenissen over vier jaar weer met Van de Velde mee te kunnen doen aan de Spelen van Los Angeles. "Het is nu voorbij, maar we zijn nog steeds jong allebei - ik ben 23, hij is 29 - en er ligt nog een mooie toekomst voor ons."