Kickbokser Rigters wint en treft nu Verhoeven om wereldtitel

Sport
door anp
zaterdag, 21 september 2024 om 21:28
anp210924152 1
ZAGREB (ANP) - Kickbokser Levi Rigters mag op 7 december in de Gelredome in Arnhem tegen Rico Verhoeven strijden om de wereldtitel. De 29-jarige Nederlander dankt dat aan zijn zege in Zagreb tijdens Glory 95 op Bahram Rajabzadeh uit Azerbeidzjan.
Rigters won de eerste ronde en Rajabzadeh de tweede ronde. De beslissing viel in de derde ronde. Rajabzadeh ontving een waarschuwing na kopstoot tegen Rigters, die begon te bloeden. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Rajabzadeh had een snee in zijn gezicht en bleef bloeden. De zege ging naar Rigters na een technische knock-out.
Verhoeven, bijgenaamd 'The King of Kickboxing', is al tien jaar onafgebroken wereldkampioen. Hij heeft al elf keer succesvol zijn titel verdedigd. In maart van dit jaar stonden Rigters en Verhoeven in de finale van de Glory Grand Prix voor zwaargewichten ook tegenover elkaar. Rigters moest toen opgeven nadat hij voor de vierde keer was neergegaan, maar hij had de wereldkampioen ook laten wankelen. De Grand Prix was een toernooi waar de wereldtitel niet op het spel stond.