Nederland blijft na twee nieuwe gouden medailles zaterdag negende

Sport
door anp
zaterdag, 03 augustus 2024 om 23:06
anp030824166 1
PARIJS (ANP) - Dankzij vijf nieuwe medailles waarvan twee keer goud staat Nederland op de negende plaats in het medailleklassement. Na het roeigoud van Karolien Florijn in de ochtend, leidde Femke Bol de gemengde estafette op de 4x400 meter naar een verrassende gouden medaille, de zesde voor Nederland. TeamNL staat inmiddels op veertien medailles.
Zaterdagochtend roeide Florijn naar de olympische titel in de skiff. Dat betekende de vijfde gouden medaille voor Nederland in Parijs, waarvan vier op de roeibaan. De Holland Acht veroverde zilver, skiffeur Simon van Dorp en windsurfer Luuc van Opzeeland brons. In het avondprogramma zorgde Bol na het lopen van Eugene Omalla, Lieke Klaver en Isaya Klein Ikkink voor een sensatie door de Amerikaanse atlete vlak voor de finish in te halen en het eerste atletiekgoud op deze Spelen te pakken.
China leidt het medailleklassement na 142 van de 329 onderdelen. De Chinezen wonnen zestien keer goud, twaalf keer zilver en negen keer brons. De Verenigde Staten hebben met 61 medailles meer eremetaal, maar daarvan zijn er veertien goud, 24 zilver en 23 brons. Frankrijk staat derde in het klassement met twaalf gouden, veertien zilveren en vijftien bronzen medailles.