Ook traditioneel Wimbledon neemt afscheid van lijnrechters

Sport
door anp
woensdag, 09 oktober 2024 om 10:33
anp091024111 1
LONDEN (ANP) - Wimbledon neemt per direct afscheid van lijnrechters. Het traditionele grandslamtoernooi in Londen stapt over op het zogenoemde 'Live Electronic Line Calling', waarbij de ballen met behulp van technologie uit worden gegeven.
"Na de resultaten van de tests die dit jaar bij The Championships zijn uitgevoerd, beschouwen we de technologie als voldoende robuust en vinden we dit als het juiste moment om deze belangrijke stap te zetten in het streven naar maximale nauwkeurigheid in onze arbitrage. Voor de spelers biedt het dezelfde omstandigheden waaronder ze bij een aantal andere evenementen op de tour hebben gespeeld", licht Sally Bolton, de baas van de All England Club, toe in een verklaring.
"We nemen onze verantwoordelijkheid om traditie en innovatie in evenwicht te brengen bij Wimbledon zeer serieus. Lijnscheidsrechters speelden tientallen jaren een centrale rol in onze arbitrage-opstelling bij The Championships en we erkennen hun waardevolle bijdrage en danken hen voor hun toewijding en service." De afgelopen jaren konden spelers op Wimbledon 'challenges' aanvragen wanneer ze een 'call' van een lijnrechter betwijfelden. Die mogelijkheid vervalt nu.
Bij veel toernooien zijn de lijnrechters al verdwenen, zo ook bij het ABN AMRO Open, het grootste tennistoernooi van Nederland.
Wimbledon wordt volgend jaar van 30 juni tot en met 13 juli gehouden.