Oppermachtige Alcaraz gunt kansloze Griekspoor drie games

Sport
door anp
zondag, 29 september 2024 om 12:22
anp290924074 1
BEIJING (ANP) - Tallon Griekspoor heeft in de tweede ronde van het Chinees Open in Beijing een kansloze nederlaag geleden tegen Carlos Alcaraz. De beste tennisser van Nederland verloor in twee sets en pakte slechts drie games: 1-6 2-6. De partij duurde nog niet eens een uur.
De Spaanse nummer 3 van de wereld sloeg de partij uit met een ace op zijn tweede service. Dat was een van de vele staaltjes van machtsvertoon van Alcaraz in de ongelijke strijd tegen de 28-jarige Nederlander, de nummer 39 van de wereld.
De eerste set duurde welgeteld 24 minuten. Alcaraz domineerde vrijwel alle games met harde passeerslagen en kwam in rap tempo 5-0 voor. Griekspoor wist de zesde game op eigen service te behouden, maar daarna serveerde Alcaraz de set overtuigend uit. In het tweede bedrijf bood Griekspoor de Spanjaard iets meer tegenstand, maar hij werd alsnog twee keer gebroken door Alcaraz, die zich ook een paar keer bediende van een verrassend dropshot.
Het was de zesde ontmoeting tussen Griekspoor en Alcaraz. In 2021 won Griekspoor het eerste onderlinge duel. Daarna was Alcaraz hem steeds de baas.