Pogacar zint op vierde zege op rij in herfstklassieker Lombardije

Sport
door anp
woensdag, 09 oktober 2024 om 12:36
anp091024138 1
BERGAMO (ANP) - Tadej Pogacar wil het wielerseizoen afsluiten in stijl en zondag voor de vierde keer op rij de Ronde van Lombardije op zijn naam schrijven. Als de wereldkampioen uit Slovenië daarin slaagt, komt hij met vier overwinningen in de Italiaanse herfstklassieker op gelijke hoogte met Alfredo Binda, die tussen 1925 en 1931 ook vier keer won. Legende Fausto Coppi is de enige wielrenner die vijf keer zegevierde in Lombardije. Dat was in de jaren na de Tweede Wereldoorlog.
Pogacar won dit jaar ook al onder meer de Tour de France, de Giro d'Italia, Luik-Bastenaken-Luik en de Strade Bianche. "De vorm is nog steeds erg goed en ik wil nog een keer alles geven in Lombardije", zegt hij op de website van zijn ploeg Team UAE Emirates. "Het is een perfect jaar geweest. De hele ploeg heeft dit seizoen hard gewerkt en alles klopte gewoon. Het was een bijzonder jaar, maar het is nog niet klaar. Ik wil afsluiten met een sterk resultaat in mijn laatste race van het jaar."
Zijn belangrijkste rivaal in de 'koers van de vallende bladeren' lijkt olympisch kampioen Remco Evenepoel. De Belg is aangewezen als de kopman van Soudal Quick-Step.
De Ronde van Lombardije is een van de vijf monumentale wielerklassiekers. De race van Bergamo naar Como is 252 kilometer lang en telt in totaal acht beklimmingen.