Schaatsteam wereldkampioene Beune heeft in X2O extra hoofdsponsor

Sport
door anp
zaterdag, 21 september 2024 om 15:22
anp210924104 1
ROTTERDAM (ANP) - De schaatsploeg van Martin en Erwin ten Hove heeft met X2O Badkamers een tweede hoofdsponsor vastgelegd. Het team heet vanaf dit seizoen Team IKO X2O. De sponsor heeft voor drie jaar getekend bij de ploeg van wereldkampioene allround Joy Beune en de olympisch en wereldkampioen op de massastart, de Belg Bart Swings. "Dus over de Spelen van 2026 heen. We kijken met de organisatie ook al naar 2030", zei Martin ten Hove bij de ploegpresentatie op het schip De Rotterdam in de Maasstad.
Met de tweede hoofdsponsor heeft de ploeg, die sinds 2017 bestaat, de beschikking over een flink ruimer budget. "In de kern weten we waar we goed in zijn en steeds beter in worden. Door de komst van deze sponsor krijgen we meer mogelijkheden om dat nog beter te doen", legde Martin ten Hove uit. "Het DNA van de ploeg verandert niet. Je hebt een ideaalplaatje en al snel een volgende stap die je wilt zetten in je hoofd, bijvoorbeeld op het gebied van voeding of bij het verzamelen van data."
"Toen we begonnen, hadden we gelukkig snel heel veel mensen, sponsoren en begeleiding, die geloofden in ons verhaal. Dat was vooral heel veel passiewerk", vulde Erwin ten Hove aan. "We zijn er heel trots op dat we mensen nu kunnen belonen zoals ze beloond horen te worden. We kunnen ze meer tijd inzetten."
De ploeg heeft nieuwe schaatsers met onder anderen Dai Dai N'tab en Michelle de Jong. Beune, die afgelopen seizoen wereldkampioen werd op de ploegachtervolging, de 5000 meter en de WK allround, besloot ondanks een andere aanbieding bij de ploeg te blijven. "Dat zien we zeker als een compliment", vinden Martin en Erwin ten Hove.