Shorttrackster Schulting zegt af voor World Tour in Montreal

Sport
door anp
vrijdag, 18 oktober 2024 om 15:20
anp181024159 1
UTRECHT (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting doet niet mee aan de eerste wedstrijd van de World Tour van 25 tot en met 27 oktober in Montreal. De meervoudig olympisch kampioene heeft na overleg met de medische staf besloten niet af te reizen naar Canada, meldt schaatsbond KNSB.
Schulting kampt volgens de KNSB met een lichte terugval in het revalidatietraject na haar enkelbreuk op het WK in maart. Uit medische testen blijkt dat een internationale shorttrackwedstrijd op topniveau nog te vroeg komt.
De shorttrackster had eerder al laten weten dat ze de tweede World Tour-wedstrijd in Salt Lake City van 1 tot en met november zou overslaan om zich voor te bereiden op het World Cup kwalificatietoernooi van het langebaanschaatsen. Dat toernooi vindt van 8 tot en met 10 november plaats in Thialf in Heerenveen. Haar deelname komt vooralsnog niet in gevaar.
"Bij shorttrack komt er vooral in de bochten heel veel druk op je enkels te staan", legt Schulting uit. "Bij langebaanschaatsen is dat veel minder het geval, dus die trainingen kan ik wel gewoon blijven doen. Voor shorttrack mikken we nu op een rentree bij de World Tour-wedstrijden die in december in Azië worden gehouden."