Tennisser Fritz schakelt Zverev uit op US Open

Sport
door anp
dinsdag, 03 september 2024 om 21:37
anp030924238 1
NEW YORK (ANP) - Taylor Fritz heeft zich als eerste tennisser geplaatst voor de halve finale van de US Open. De 26-jarige Amerikaan versloeg de Duitser Alexander Zverev in het Arthur Ashe Stadium met 7-6 (2) 3-6 6-4 7-6 (3).
Voor het eerst bereikte Fritz de halve finale in New York. Vorig jaar strandde hij in de kwartfinale. De 27-jarige Zverev, als vierde geplaatst, stond vier jaar geleden in de finale van de US Open. Dit jaar verloor hij van Carlos Alcaraz in de finale van Roland Garros.
Fritz, de nummer 12 van de plaatsingslijst, gaf de Amerikaanse tennisfans weer wat meer hoop op een gewenste afloop van de US Open. Andy Roddick was in 2003 de laatste Amerikaanse winnaar van het vierde grandslamtoernooi van het seizoen. Fritz neemt het in de halve finale op tegen zijn landgenoot Frances Tiafoe of de Bulgaar Grigor Dimitrov.
Fritz sloeg twaalf aces, tegenover veertien voor Zverev. Beide spelers verloren twee keer hun servicebeurt. Fritz kreeg echter veel minder breakpoints tegen (4) dan Zverev (13).