Tennisser Tiafoe voor de tweede keer in halve finale US Open

Sport
door anp
woensdag, 04 september 2024 om 5:45
anp040924071 1
NEW YORK (ANP) - Tennisser Frances Tiafoe heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de halve finales van de US Open bereikt. De 26-jarige Amerikaan zag tegenstander Grigor Dimitrov uit Bulgarije in de kwartfinales in de vierde set opgeven: 6-3 6-7 (5) 6-3 4-1.
Tiafoe neemt het in de halve finale op tegen zijn landgenoot Taylor Fritz. Die schakelde eerder op de dag in New York de Duitser Alexander Zverev uit in vier sets. Zo staat voor het eerst sinds Andy Roddick in 2006 weer een Amerikaanse tennisser in de finale van de US Open. De laatste Amerikaanse tennisser in een grandslamfinale was ook Roddick op Wimbledon in 2009. De Amerikaan verloor toen van Roger Federer. Hij is ook de laatste Amerikaanse winnaar van de US Open in 2003.
Dimitrov schakelde eerder in de derde ronde Tallon Griekspoor uit. De Bulgaarse nummer 9 van de plaatsingslijst kon aan het einde van de derde set nauwelijks nog bewegen. Hij verdween even in de coulissen en begon nog aan de vierde set, maar moest uiteindelijk opgeven.
Tiafoe stond in 2022 ook in de halve finales op Flushing Meadows. Hij verloor toen in New York in vijf sets van Carlos Alcaraz. De Spanjaard won daarna in de finale tegen de Noor Casper Ruud zijn eerste grand slam. Tiafoe speelde zeven keer eerder tegen zijn landgenoot Fritz, maar won er daar maar één van.