Van de Zandschulp naar tweede ronde masterstoernooi Shanghai

Sport
door anp
woensdag, 02 oktober 2024 om 6:40
anp021024073 1
SHANGHAI (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van het masterstoernooi van Shanghai. De nummer 67 van de wereld versloeg de Spanjaard Pablo Carreño Busta met 7-6 (5) 6-2. Carreño Busta, net terug na veel blessureleed, is de mondiale nummer 201. Hij stond ooit tiende op de wereldranglijst.
In de eerste set werkte Van de Zandschulp bij 5-4 een setpunt weg. In de tiebreak benutte hij zelf zijn eerste setpoint. De Nederlander liep daarna uit naar een 3-0-voorsprong en gaf die marge niet meer prijs. Na een uur en 41 minuten benutte hij zijn tweede wedstrijdpunt met een sterke forehand op de lijn.
In de volgende ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de Argentijn Tomás Martín Etcheverry, die als 31e geplaatst is in China.
Komende tegenstander
Van de Zandschulp doet voor de tweede keer mee in Shanghai. Vorig jaar haalde hij er de derde ronde. Hij verraste toen in de tweede ronde de Amerikaan Tommy Paul.
Tallon Griekspoor komt ook in actie in Shanghai. Hij neemt het in de openingsronde op tegen de Argentijn Facundo Díaz Acosta.