Zwitserse politie onderzoekt tijd ongeluk wielrenster Furrer nog

Sport
door anp
dinsdag, 01 oktober 2024 om 7:02
anp011024081 1
ZÜRICH (ANP/BELGA) - De Zwitserse politie weet na ruim vier dagen nog niet het exacte tijdstip van het uiteindelijk dodelijke ongeluk van juniore Muriel Furrer tijdens de WK wielrennen in Zürich. De 18-jarige Zwitserse kwam donderdag tijdens de wegwedstrijd ten val en overleed een dag later aan haar verwondingen. Volgens verschillende media moest Furrer lang wachten op hulp, maar dat bevestigen de kantonpolitie en het Openbaar Ministerie van Zürich nog niet in een gezamenlijke verklaring.
"Volgens de eerste bevindingen kwam de renster ten val nabij Küsnacht in een lichte bocht naar links, in de afdaling vanuit het gehucht Schmalzgrueb. Ze werd in het bos bewusteloos aangetroffen door een medewerker. Kort nadien kwamen de hulpdiensten ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het exacte tijdstip van het ongeval is echter nog niet bekend", stellen de politie en het OM.
Het onderzoek gaat verder. "De specialisten van de politie en het Forensisch Instituut van Zürich startten meteen met het nodige forensisch onderzoek. Er zijn geen aanwijzingen dat er derden betrokken zouden zijn bij het ongeval. Van de val zijn er overigens geen beelden en er hebben zich ook geen getuigen gemeld."
Furrer liep ernstig hoofdletsel op door de val en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. De precieze oorzaak van haar val is nog onduidelijk.