Het is zo zonde: een lekker mals stukje
vlees dat toch weer taai en droog uit de pan komt. Neem deze zeven adviezen ter harte en het zal je nooit meer gebeuren. Vlees kun je malser maken door de spiervezel te breken. Dat doe je met een vleeshamer. Heb je die niet bij de hand gebruik dan een pollepel of een deegrol. Marineren is de sleutel tot succes. Gebruik een badje van citroensap, azijn of yoghurt of kies voor een marinade die rijk is aan tannines (rode wijn). In sommige soorten fruitsap zitten enzymen die je vlees malser maken. Pureer ananas, papaya of kiwi en smeer het over het vlees. Laat het niet te lang intrekken, je vlees kan er papperig van worden. Het maakt niet uit hoe taai het vlees is. Na een flinke tijd sudderen verandert het alsnog in een heerlijk sappig hapje. Schroei het vlees eerst dicht in de pan en stop het daarna in de oven. Door het krokante laagje blijven de sappen in het vlees behouden. Lepel af en toe wat braadvet er over heen voor een nog sappigere smaak. Het is een kostbare oplossing, maar het werkt wel. Met de vacuum-sealing drawer wordt je vlees op lage
temperatuur en zonder verlies van zijn sappen klaargestoomd. Voor de perfect gebakken steak kun je natuurlijk het beste luisteren naar de meester zelf: