Er is een dunne lijn tussen bewust gezond
eten en obsessief of zorgelijk met eten omgaan. Mensen die een gezonde relatie hebben met
voeding: 1. Doen alles met mate - ze eten gewoon friet en ijs, alleen niet zo veel 2. Luisteren naar hun lichaam - ze eten niet te veel, niet te weinig en wanneer het nodig is 3. Snacken niet als ze honger hebben - en snacken daardoor niet overmatig 4. Eten wanneer ze fysiek honger hebben - dus niet door stress of angst of verdriet 5. Stoppen met eten als ze zich vol voelen 6. Ontbijten - mensen die normaal ontbijten hebben meer energie en voelen zich gezonder 7. Hebben geen 'probleem-eten' in huis - ze kunnen daar dan ook niet aan ten prooi vallen 8. Nemen niet de hele zak mee naar de bank - ze vullen een bakje chips of nemen een paar koekjes mee 9. Zijn niet bang voor een 'hongergevoel' - ze denken dan niet direct aan aankomen en te dik zijn 10. Mogen van zichzelf van eten genieten - ze nemen er de tijd voor