1. wortel - ogen: de vitamines, antioxidanten en beta-caroteen uit wortelen verlagen de kans op maculadegeneratie (slijtage van je zicht). 2. Walnoten - hersenen: bevatten een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, die de werking van de hersenen helpen te ondersteunen. 3. Selderij - botten: het silicium uit maakt de botten sterk. 4. avocado - baarmoeder: heeft een gunstig effect op de vrouwelijke hormonen en het helpt baarmoederhalskanker voorkomen. 5. schelpdieren - testikels: het foliumzuur en zink uit de schelpen kan een positief effect hebben op de zaadkwaliteit bij mannen. 6. grapefruit - borsten: bevat stoffen dat het risico op kankervorming in de borsten kan remmen. 7. Tomaat - hart: de schil van de tomaat bevat flavonoïden die ontstekingsverschijnselen tegengaan, waarvan vast staan dat ze de kans op hartproblemen vergroten. 8. Rode wijn - bloed: onder andere vanwege een bloedverdunnend stof in rode wijn wat bloedstolsels doet verminderen. 9. Gember - maag: goed voor de spijsvertering. 10. Zoet aardappel - alvleesklier: rijk aan beta-caroteen, een krachtige antioxidant dat alle weefsels van het lichaam beschermt tegen schade. Meer weten? Lees het .