Eten is niet zo ingewikkeld als we het vaak maken. De food-redacteur van de New York Times vat het samen: eet voedsel, niet teveel, eet vooral planten. Dat vinden we te moeilijk, dus proberen we te geloven dat allerlei dingen gezond zijn, die dat niet zijn. Een paar voorbeelden Daaraan is niets gezonds. Goed voor de zeer weinigen die iets mankeren en verder veel te duur Als je de dag begint met sap lijkt dat heel gezond. Maar je drinkt veel suiker. Ooit deden we wat havermout door de melk. Daarvoor viel nog wel wat te zeggen. Maar de mengsels die we nu door de melk of yoghurt gooien bevatten veel te veel suiker en bevatten te weinig voedingsstoffen om je naar de volgende maaltijd te helpen. En dus ga je snoepen Je neemt het omdat het mager is. Maar je valt er niet van af, heeft studie na studie aangetoond. Volle melk is beter. Onzin product. Aardappelen zijn ook plantaardig. Wat friet en chips slecht maken zijn het vet en het zout. En dat zit ook in groentenfriet