Heb je wel eens het idee dat je baby zo hard krijst dat de overburen het wel moeten horen? Nou, dat zou zomaar eens kunnen kloppen. De decibellen lopen aardig op bij een kleine spruit die op volle kracht huilt. Ze kunnen zelfs evenveel lawaai produceren als een F-16 die op een hoogte van 300 meter overvliegt.
Interessant is ook, dat de manier van huilen verschilt per land. Franse baby's huilen van laag naar hoog, terwijl Duitse baby's juist andersom krijsen. Dit houdt verband met de manier waarop hun ouders praten.
Huilt een baby vaak en onverklaarbaar hard, dan is het raadzaam om een arts te raadplegen en eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten, schrijft Mama Magazine. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals hun leeftijd, behoeften en temperament kan de intensiteit van het huilen variëren. De ene baby huilt harder dan de andere. Zoek steun bij familie, vrienden of zorgverleners als de verzorging van een huilende baby een zware uitdaging vormt.
Hieronder staan enkele mogelijke redenen waarom een baby hard huilt:
Honger
Een van de meest voorkomende redenen voor huilen bij een baby is honger. Als een baby honger heeft, kan het huilen behoorlijk luid en dringend klinken.
Luierwissel
Een natte of vieze luier kan ongemak veroorzaken en leiden tot huilen.
Vermoeidheid
Oververmoeidheid kan ervoor zorgen dat een baby hard huilt. Het kan moeilijk zijn voor baby’s om in slaap te vallen als ze te moe zijn.
Pijn of ongemak
Fysiek ongemak, zoals gaspijn, krampjes of een ongemakkelijke houding, kan leiden tot hard huilen.
Verlangen naar troost
Baby’s hebben behoefte aan geruststelling en nabijheid. Soms huilen ze omdat ze troost en knuffels nodig hebben.
Overstimulatie
Te veel prikkels of een te drukke omgeving kunnen leiden tot huilen bij baby’s.
Ziekte
Als een baby ziek is, kan het huilen intenser zijn als reactie op pijn of ongemak.