Althans, dit zegt een Britse onderzoeker Savvides die werkzaam is als voedingstherapeut. Spruitjes zijn rijk aan foliumzuur. Hierdoor wordt de vruchtbaarheid verhoogd en daalt de kans op een miskraam. Daarbij hebben de vitamines in de groente een positieve uitwerking op de zaadkwaliteit. En de vitamines in de spruitjes helpen het lichaam bij het afbreken van hormonen, als daarvan teveel worden geproduceerd. Ook dat is goed voor de vruchtbaarheid. De onderzoekers stelt dat wel 9% van de baby's verwekt wordt in de kerstvakantie. December komt als vruchtbaarste maand uit de bus. En dat komt, naast feestjes, vrije tijd en alcohol, ook doordat er meer spruitjes worden gegeten. De vermeende bitterheid van spruitjes is misschien voor velen een reden om ze te laten staan. Dat is alleen wel wat oud nieuws; inmiddels zijn ze veel minder bitter dan vroeger, en kun je ze ook veel korter koken dan men vroeger deed. Niet 20 minuten, maar een minuut of 8. Desnoods kan er wat citroensap in het kookwater.