Wie biologisch geteelde groenten en fruit eet, heeft niet minder kans op
kanker. Dat schrijft Vlaams dagblad De Standaard naar aanleiding van onderzoek van de Oxford Universiteit. Consumenten noemen gezondheidsvoordelen steevast als belangrijkste reden om biologisch voedsel te kopen. Ze denken daardoor geen kankerverwekkende pesticiden meer binnen te krijgen. Een van de onderzoekers zegt daarover: ‘Te weinig groenten en fruit eten zijn eerder wel in verband gebracht met hogere risico’s op kanker, maar onze resultaten tonen aan dat het daarbij niet uitmaakt of die tomaten of appels nu biologisch zijn of niet’. De pesticiden op niet-biologisch voedsel zouden door de strenge EU-normen al zodanig verminderd zijn, dat ze niet langer schadelijk zijn voor de
gezondheid. De onderzoekers volgden negen jaar lang 623.080 vrouwen van vijftig jaar en ouder. Het is de meest grootschalige studie ooit over dit onderwerp. Op de Belgische radio reageert professor Voeding en Gezondheid aan de KU Leuven Theo Nieuwold weinig verrast. 'Na jaren onderzoek is er nog steeds geen essentieel verschil aangetoond tussen conventionele voeding en biovoeding. Zelfs dat bio over het algemeen gezonder is, is niet aantoonbaar. Dat is misschien teleurstellend voor veel mensen, maar wel een feit.' Bron:
De Standaard