Heel af en toe blijkt iets dat jarenlang als ongezond werd beschouwd toch gezond te zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor een kopje koffie dat tal van gezondheidsvoordelen lijkt te hebben en dus voor chocolade. Mits met mate geconsumeerd natuurlijk. Onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit (MLU) en het Max Rubner-Institut hebben ontdekt dat zowel cacaobonen, -boter en -poeder als chocolade zelf een belangrijke bron van vitamine D2 zijn. Dat is juist iets waar we in de winter door een gebrek aan zonlicht behoefte aan hebben. Voedingswetenschapper Gabriele Stangl van het MLU legt uit: “Veel mensen raken moeilijk aan genoeg vitamine D. Dat probleem wordt tijdens de winter alleen maar groter.” Een tekort aan vitamine D is slecht voor je gemoedstoestand en verzwakt je immuunsysteem. In principe krijgen de meeste mensen 90 procent van hun vitamine D wel binnen door de zon, maar zit je veel binnen of wil je die laatste 10 procent ook nog scoren dan is het dus best een goed idee om meer chocola te eten. Helaas is het wel beter om pure chocolade te nemen. De melk en witte variant bevatten veel minder vitamines.