Veel consumenten willen 'zakjes en pakjes-vrij' eten, want al die E-nummers vinden ze maar
ongezond. Honig speelt op die trend in en gaat nu alle E-nummers uit zijn producten halen, maar enkel en alleen omdat de consument gelooft dat dat beter is. "Consumenten denken dat E-nummers niet gezond zijn en daar moeten wij naar luisteren. Wij hebben erg veel moeten experimenteren met kruiden en andere voedingsstoffen om dat voor elkaar te krijgen,” aldus Honig. Het bedrijf vervolgt: "De E staat voor Europa en E-nummers zijn voedingsstoffen die zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Citroenzuur is bijvoorbeeld ook een E-nummer: hartstikke natuurlijk en niets mis mee.” E-nummers zijn veilige toevoegingen die de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft goedgekeurd. De toevoeging krijgt pas een E als zeker is dat je er niet te veel van binnenkrijgt. Wel positief is dat Honig ook 13 procent minder zout aan de producten toevoegt. Vooralsnog lijkt het erop dat te veel zout de kans op hart- en vaatziekten vergroot.