Er wordt vaak beweerd dat we in de westerse wereld niet weten wat
honger hebben is. En dan gaat het niet om honger uit armoede, maar om een knorrende maag. Volgens voedingsexperts zouden we pas moeten
eten als we een echt hongergevoel hebben. Het smaakt dan niet alleen beter, het is ook gezond. Voedingsexperts menen dat we honger opnieuw op een goede manier moeten toelaten in ons dagelijks eetpatroon. Sommigen eten gedachteloos door en kennen nooit een hongergevoel, terwijl anderen honger onderdrukken om af te vallen. Om het maar niet over emotie-eters te hebben, mensen die eenzaamheid, verveling, verdriet of blijdschap verwarren met honger. Hier zou een balans in moeten komen. Waarom een hongergevoel hebben goed voor ons is? - Eten als we daadwerkelijk honger hebben voorkomt overeten. Wie voelt wat honger is, kan ook voelen wanneer het hongergevoel stopt en verandert in een voldaan, aangenaam gevoel in de maag. Dat resulteert uiteindelijk vaak ook in een gezond gewicht. - Kinderen worden minder kieskeurig. Als ze de tijd krijgen om een hongergevoel te ontwikkelen tussen maaltijden door, smaakt het eten ze niet alleen beter, ze zullen sneller geneigd zijn om nieuwe dingen te proberen. - We weten weer wat lekker eten is. We gaan eten weer respecteren en kunnen oprecht genieten omdat iets met honger een stuk lekkerder smaakt.