Wat de wetenschap vindt van genetisch gemodificeerd voedsel

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 03 augustus 2016 om 12:00
welingelichtekringen header 1

In Amerika wordt binnenkort een wet van kracht die fabrikanten verplicht stelt om op de verpakking aan te geven of een product genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat. 64 landen gingen de VS voor, allemaal uit voedselveiligheidsoverwegingen, maar hoe denkt de wetenschap eigenlijk over GMO's? Heel anders dan de rest van de wereld in ieder geval. vroeg begin vorig jaar het algemene publiek en wetenschappers van de American Association for the Advancement of Science wat ze vonden van genetisch gemodificeerde organismen (GMO's). 57 procent van het publiek ging er vanuit dat GMO's over het algemeen onveilig zijn, terwijl 88 procent van de wetenschappers van mening was dat genetische modificatie van planten juist veilig is. Waarom denken wetenschappers er zo over? Heel simpel: elke keer weer lijken onderzoeken aan te tonen dat GMO's veilig zijn om te eten en niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Een recente van maar liefst duizend studies naar het onderwerp komt opnieuw tot dezelfde conclusie: GMO's zouden veilig zijn en geen schade toebrengen aan het milieu, zo schrijft . Er is dus niet direct een goede reden om producten met GMO's te labellen, behalve dan omdat je zou kunnen zeggen dat de consument het recht heeft om het te weten. GMO's kunnen zelfs belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Denk aan gouden rijst. Dit is een variant van rijst die bètacaroteen bevat, een stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het product is bedoeld om tekorten aan de vitamine, die kunnen leiden tot blindheid, in derdewereldlanden te bestrijden.

Bron(nen): Huffington Post