Het druist volledig in tegen je gevoel, maar die zakken waterige diepvriesgroenten zijn echt gezonder dan het blakende groente en
fruit dat je vers op de markt koopt. Verse producten verliezen namelijk in hoog tempo de belangrijkste vitamines. Alleen als je ze direct opeet als ze van het land komen zijn ze gezonder dan ingevroren. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het . De onderzoekers bestudeerden twee jaar lang het gehalte aan vitamine C, A en foliumzuur van groente en fruit die op drie manieren werden bewaard: vers, in de diepvries en in de koelkast. Ze analyseerden broccoli, bloemkool, mais, sperziebonen, erwten, spinazie, blauwe bessen en aardbeien. In alle gevallen had het bevroren groente en fruit de beste voedingswaarden. Verse producten bevatten veel vitamines direct na de oogst, maar de hoeveelheid neemt snel af tijdens het vervoer, verpakken en koelen in de supermarkt. Leg je ze dan ook nog thuis een paar dagen in de koelkast dan zijn er veel vitamines verdwenen. Vers groente en fruit is wel beter dan de ingeblikte variant, maar wie echt de meeste vitamines wil binnenkrijgen gaat dus naar het vriesvak.